گلیسیرین

گلیسیرین


گرید: آرایشی و بهداشتی/ دارویی/ صنعتی/ خوراکی
فرمول شیمیایی: C3H8O3
شکل ظاهری: مایع غلیظ
اسامی دیگر: گلیسرول، پروپانتریول
بو : بدون بو
طعم : شیرین و غیر سمی
بسته بندی : بشکه 250 کیلوگرمی
گلیسیرین چیست؟
گلیسیرین یک مایع ویسکوز، غیرفرار، با طعم شیرین و بوی مطلوب می باشد که به گروه الکل ها از ترکیبات آلی تعلق دارد. نقطه ذوب گلیسیرین 18 درجه سانتی گراد و نقطه اشتعال آن 160 درجه سانتی گراد است. گلیسیرین در تمامی غلظت ها با آب و الکل امتزاج پذیر است. بعد از اتانول و دی اکسیدکربن، گلیسیرین مهمترین محصول جانبی تخمیر الکل از لحاظ مقدار تولید می باشد. گلیسیرین از نظر شیمیایی به عنوان یک الکل شیمیایی طبقه بندی می شود ولی خواص آن بیشتر ماشبه با شکر است، به سادگی جذب می شود و در بدن به گلوکز تبدیل می شود.

گلیسیرین در سال 1779 توسط شیمیدان سوئدی، Scheele کشف شد که به دلیل حضور گروه های هیدروکسیلی، برای مرطوب سازی به کار می رود. تا سال 1948، گلیسیرین صرفا به عنوان محصول جانبی در تولید صابون از چربی گیاهی و حیوانی تولید می شد اما سنتز صنعتی آن از پروپیلن یا شکر منجر به افزایش قابل توجه حجم تولیدی شد.
کاربرد های گلیسیرین:
صنایع غذایی:
در غذا ها و نوشیدنی ها از این محصول استفاده میشود زیرا رطوبت را به خودش جذب میکند و به عنوان حلال و شیرین کننده نیز استفاده میشود.از فساد مواد غذایی نیز جلوگیری میکند. این محصول چربی طبیعی به مواد خوراکی میدهد که از نظر اقتصادی بسیار مناسب است مانند کلوچه که از این محصول استفاده میشود. وبه عنوان یک ضخیم کننده در نوشیدنی های الکلی استفاده میشود.
همان‌طور که در غذاها استفاده می‌شود، گلیسرول توسط آکادمی تغذیه و رژیم غذایی به‌عنوان یک کربوهیدرات دسته‌ بندی می‌شود. تعیین میزان کربوهیدرات غذایی ایالات‌متحده آمریکا (FDA) شامل تمام مواد مغذی کالری است که شامل پروتئین و چربی است.گلیسرول دارای چگالی کالری شبیه قند است، اما یک شاخص گلیسمی پایین و مسیر متابولیکی مختلف در بدن است، بنابراین برخی از طرفداران رژیم غذایی گلیسرول را به‌عنوان یک شیرین‌کننده سازگار با رژیم‌های کم کربوهیدرات قبول می‌کنند.همچنین در هنگام استفاده از شیرین‌کننده‌های پلیول مانند اریتیتول و زایلیتول توصیه می‌شود.

صنعت دارویی و پزشکی:

گلیسرول در تهیه داروهای پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد، عمدتاً به‌عنوان وسیله‌ای برای بهبود اسکار، به‌عنوان یک نرم‌کننده استفاده میشود.این محصول در درمان‌های آلرژیک ایمنوتراپی، شربت سرفه، اکسیر و دفع آفات، خمیردندان، دهان شوینده‌ها، محصولات مراقبت از پوست، کرم ریش تراش، محصولات مراقبت از مو، صابون‌ها و نرم‌کننده‌های شخصی مبتنی بر آب استفاده میشود.گلیسیرین جزء صابون گلیسیرین است. به‌عنوان اسانس در عطر نیزاضافه‌ میشود.
نوع خاصی از صابون توسط افرادی که دارای پوست حساس استفاده می‌شود زیرا از خشکی پوست با خواص مرطوب‌کننده آن جلوگیری می‌کند.این محصول رطوبت را از طریق لایه‌های پوست جذب می‌کند و مانع از خشک شدن و تبخیر بیش‌ازحد می‌شود.

در سوخت و ساز بدن:

گلیسرین یک ماده برای ساخت تری گلیسیرید ها و فسفولیپید ها در بافت چرب وکبد است. هنگامیکه بدن چربی ذخیره شده را به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند گلیسرول و اسید چرب در جریان خون رها می‌شوند، گلیسیرین در گردش پروتئین‌ها مانند گلوکز یا فروکتوز گلیکیت نمی‌کند و منجر به تشکیل محصولات نهایی پیشرفته گلیکیت نمی‌شود.
 

گلیسیرین و گلاب برای چاقی صورت :

از این محصول به عنوان ماده ی بهبود دهنده کیفیت پوست نیز استفاده می شود که برای این منظور می بایست از گرید دارویی آن استفاده نمود که خلوص بسیار بالایی دارد و همراه کردن گلیسیرین با گلاب مرغوب می تواند برای چاقی صورت بسیار تاثیر گذار بوده و همچنین گلیسیرین برای دور چشم نیز میتواند باعث کاهش چین و چروک ها و سیاهی دور چشم شود .
 

سایر کاربردها:

– گلیسیرین در محصولات مراقبت از کودک، چسب ها و مواد منفجره و همچنین به منظور پایداری طولانی مدت محلول های آنزیم و ذخایر باکتری استفاده می شود.
– گلیسرین در تهیه نمونه های پروتئین و DNA برای ژل الکتروفورز آگارز و پلی آکریلامید استفاده می شود. گلیسیرین همچنین به عنوان سوخت در طراحی سل های بیوسوخت آنزیمی استفاده می شود.
– از گلیسیرین در تولید ژل های شستشو و ضد عفونی کننده دست استفاده می شود زیرا این محصول در کربومر و الکل به راحتی حل می شود و به عنوان عامل مرطوب کننده و امولسیونی ضعیف عمل میکند.
– گلیسرین در تولید امولسیفرهای مونو و دی گلیسیرید استفاده می شود که این امولسیفایرها به عنوان عوامل نرم کننده در کالاهای پخت شده و پایدارکننده در بستنی و … کاربرد دارند.
[17:25, 10/20/2020]   گلیسیرین از آن دسته از موادی است که مادربزرگ ها همیشه برای شادابی پوست و موی خود استفاده می کردند. تنها خاصیت استفاده از این روغن، مرطوب کردن پوست نیست و در بسیاری از محصولات سلامت و زیبایی پوست استفاده می شود. از گلیسیرین می توانید برای سلامت موها و ناخن های تان هم استفاده کنید. خرید کرم های گران قیمت را فراموش کنید و با کمی صبر و حوصله از مواد طبیعی برای درمان و زیبایی موهای خود استفاده کنید. نگران چرب شدن بیش از اندازه پوست و موی خود هم نباشید، گلیسیرین بدون اینکه باعث چربی زیاد شود، رطوبت کافی را به پوست می دهد.

گلیسیرین چیست

گلیسیرین یا گلیسرول مایع بی بو و شفافی است که در بیشتر چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی، از جمله چربی هایی که در پوست شما هستند وجود دارد. گلیسیرین تجاری از محصولات طبیعی مانند روغن های گیاهی یا از طریق الکل پروپیلن ساخته شده است که در بسیاری از صابون ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. فقط مطمئن شوید که یک گلیسیرین گیاهی را به جای یک ماده مشتق شده از مواد شیمیایی انتخاب کنید تا بیشتر از مزایای آن بهره مند گردید.

موارد استفاده از گلیسیرین
از گلیسیرین خالص در داروسازی استفاده می شود.

گلیسیرین برای تهیه لوسیون کرمهای صورت به کار می رود. گلیسیرین رطوبت را در سطح پوست نگه می دارد. از این ماده برای تهیه لوازم آرایشی نیز استفاده می شود، چون حلال خوبی است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست می شود و پوست را نرم و چرب می کند.

گلیسیرین به صورت شیاف به عنوان ملین هیپراسموتیک و نرم کننده برای پیش گیری از یبوست استفاده می گردد.

خواص گلیسیرین برای پوست
1. پیشگیری از چین و چروک پوست

گلیسرین به دلیل خاصیت نرم کنندگی و مرطوب کنندگی اش به خوبی می تواند از چین و چروک پوست پیشگیری کرده و پوست را نرم و جوان و شاداب نگه دارد. یک قاشق چایخوری گلیسرین را با یک قاشق چایخوری روغن ویتامین E ترکیب کنید و صورت و گردن خود را با این ترکیب به آرامی ماساژ دهید. بعد از 15 دقیقه آبکشی کنید. هر شب قبل از خواب این کار را انجام دهید.

2. انعطاف پذیری پوست 
از مهم‌ترین مشكلاتی كه با بالارفتن سن برای پوست ایجاد می‌شود، از بین رفتن الاسیته یا انعطاف‌پذیری آن است، اما گلیسیرین می‌تواند به پوست كمك كند تا انعطاف‌پذیر باقی بماند. در سال‌های اخیر نتیجه تحقیقاتی در دانمارك منتشر شد كه عنوان می‌كرد حتی اگر 10 دقیقه گلیسیرین روی پوست بماند می‌تواند خاصیت انعطاف‌پذیری بافت‌های پوستی را بهبود دهد، علاوه بر این تحقیقاتی نیز در آلمان انجام شد كه نشان می‌داد، مصرف موضعی گلیسیرین روی ‌موش‌ها، انعطاف‌پذیری پوست‌شان را افزایش می‌دهد.

3. بهبود ورم 
گلیسیرین می‌تواند به پوست برای پاکسازی كمك كند، به‌خصوص اگر دچار كبودی، التهاب و ورم شده باشد. تحقیقات نشان می‌دهند محصولات و كرم‌هایی كه حاوی گلیسیرین هستند می‌توانند هم میزان كبودی را تا حد زیادی كم كنند و همزمان بهبود آن‌ها را كوتاه‌تر كنند و هم پوست شما را زودتر به حالت طبیعی بازگردانند.

4. ضد التهاب پوست

تحقیقات علمی نشان می‌دهند، استفاده از گلیسیرین می‌تواند از پوست در مقابل حساسیت‌ها و التهاب‌ها محافظت كند. پژوهشی در سال 1998 انجام شد كه در مجله بین‌المللی پوست انتشار یافت، در این پژوهش پوست داوطلبان را در معرض مواد حساسیت‌زا و التهاب‌زا قرار دادند و بعد برای آن‌ها گلیسیرین تجویز كردند. گلیسیرین توانست بیشتر تاثیرات منفی مواد التهاب‌زا را از بین ببرد، در واقع مقاومت پوست را بالا ببرد تا بتواند از خود محافظت كند،علاوه بر این‌ها به بازسازی سلول‌های پوستی هم كمك كرد.

5. تاثیر گلیسرین در حفظ رطوبت پوست 

گلیسرین توانایی حفظ آب و رطوبت پوست شما را دارد. می توانید از ترکیب گلیسرین و آب برای شستشو و پاکسازی پوست صورت خود استفاده کنید. این دستورالعمل پوست شما را به طور طبیعی مرطوب و درخشان نگه می دارد.

6. حفظ طراوت پوست با گلیسیرین

گلیسیرین یک تونر بسیار خوب برای پوست است چون همانطور که گفته شد رطوبت زیادی به پوست می رساند و کمک می کند سطح pH پوست به طور معتدل حفظ شده و لک و آسیب را کاهش می دهد، بنابراین پوست تان را نرم و درخشان و شاداب می کند. یک قاشق چایخوری گلیسیرین را با 2 قاشق غذاخوری گلاب به خوبی ترکیب کرده و در یک بطری اسپری بریزید. قبل از استفاده از مرطوب کننده، این تونر را روی پوست تمیزتان اسپری کنید. هر روز این کار را انجام دهید. می توانید این تونر خانگی را یک هفته در یخچال نگه دارید.

7. پوست را درخشان می‌کند

استفاده از ماسك گلیسیرین می‌تواند شما را از شر پوست‌های مرده و كدر خلاص كند و با آبرسانی پوست را درخشان می‌كند. برای ساختن این ماسك اول باید زرده و سفیده یك تخم‌مرغ را از هم جدا كنید و بعد سفیده آن را با یك چنگال یا همزن آنقدر بزنید تا كاملا سفید شود، بعد به آن یك قاشق غذاخوری عسل اضافه كنید. عسل علاوه‌ بر‌این‌ كه برای سلامت پوست مفید است، خاصیت چسبندگی آن باعث می‌شود، سلول‌های مرده سطح پوست به خوبی كنده شوند.
حالا به مخلوط یك قاشق غذاخوری گلیسیرین اضافه كنید و دوباره خوب هم بزنید تا پف كند، اكنون این مخلوط را با انگشت به كل صورت‌تان بمالید، حواس‌تان باشد خیلی به چشم‌ها نزدیك نشوید. اجازه دهید تا ماسك كاملا روی صورت‌تان خشك شود، بعد از خشك شدن آرام ماسك را از روی صورت بكنید تا همراه آن سلول‌ها و پوست مرده نیز كنده شود. در نهایت صورت را با آب سرد بشویید.

8. درمان ترک پاشنه

برای اینکه پاشنه‌های‌تان به لطافت پاشنه‌های یک نوزاد باشد و از خشکی و ترک خوردگی آن جلوگیری کنید، از گلیسرین استفاده کنید. این نرم کننده‌ی طبیعی تا مدتها پاشنه‌ی پاهای‌تان را مرطوب نگه می‌دارد.
پاهای‌تان را به مدت ۵ دقیقه در مخلوط آب ولرم و صابون نگه دارید. با اسفنج یا سنگ پا کف پاها را بسابید تا پوست مرده از آن جدا شود و سپس پاها را خشک کنید. به پاشنه‌ها گلیسرین بزنید و چند دقیقه ماساژ بدهید. یک جفت جوراب تمیز بپوشید و بخوابید. صبح روز بعد پاها را با آب بشویید. هر شب این کار را تکرار کنید.

9. درمان زبری پوست با گلیسیرین 

خشک شدن پوست دست ها در روزهای سرد زمستانی یک مشکل رایج بین اکثر افراد است. مقدار برابر گلیسیرین و گلاب را مخلوط کرده و به کار برید. برای نرم و سفید کردن دست هم می توانید از گلیسیرین استفاده کنید، به این طریق که مقداری عسل و آب لیموترش را مخلوط کرده و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی دست ها بمالید و سپس بشویید.

10. گلیسیرین ضد عفونی کننده پوست

بسیاری از لوازم بهداشتی مانند صابون و لوازم آرایشی می توانند پوست شما را تحریک کنند. اما گلیسیرین دارای خواص ضد عفونی است.

11. درمان مشکلات پوستی با گلیسیرین

گلیسیرین بیشتر به صابون ها، لوسیون ها و کرم ها اضافه میشود و صد درصد ایمن است و برای پوست ملایم می باشد. عوارض جانبی ندارد و برای درمان مشکلات پوستی مثل پسوریازیس و اگزما بسیار مفیداست.

12. گلیسرین پاک کننده صورت 

سه قاشق شیر را با یک قاشق گلیسرین مخلوط کرده و آن را با پنبه روی صورت خود بمالید، سپس آن را پاک و بعد خشک کنید. در مرحله ی بعد، از همان ترکیب استفاده کرده و بگذارید تمام طول شب روی صورت شما باقی بماند .همینطور می توانید از ترکیب آب پرتقال و گلیسرین نیز به عنوان یک پاک کننده پوست استفاده کنید و از این درمان خانگی برای داشتن چهره ای بی نقص و بدون لک بهره ببرید.

13. گلیسرین یک شیر پاک کن طبیعی 

گلیسرین و سرکه سیبرا به مقدارهای مساوی ترکیب کرده و آن را بر روی صورت خود که به خوبی تمیز شده است قرار دهید. این ترکیب را به عنوان یک شیر پاک کن خانگی روی صورت باقی بگذارید. نیازی به شستشو نیست.

14. گلیسیرین برای روشن کردن پوست آرنج ها

تیره شدن پوست آرنج برای خیلی از خانم ها آزاردهنده است، اما برای درمان کافی است آب یک عدد لیمو را بگیرید و با مقدار کافی شکر مخلوط کنید تا مخلوط حالت خمیری پیدا کند. بعد این مخلوط را روزانه حدود 5 دقیقه روی آرنج ماساژدهید. بعد از این کار مخلوطی از گلیسیرین و گلاب تهیه کنید که کمی حالت کرمی داشته باشد و روی بازوها بمالید. این کار تولید ملانین (رنگدانه پوست) را کم می کند و رنگ قسمت های تیره پوست را روشن می کند.

خواص گلیسیرین برای مو
1. سرکه سیب با گلیسیرین برای درمان شوره سر

گلیسرین در ترکیب با سرکه سیب می تواند بسیاری از مشکلات مو مانند شوره سر و ریزش مو را درمان کند. برای درمان شوره سر کافیست گلیسیرین و سرکه سیب (از هر کدام یک قاشق چای خوری) را مخلوط کنید و موهایتان را با آن آبکشی کنید تا شوره سر به خوبی از بین برود. هم چنین، برای جلوگیری از برگشت شوره سر بایستی ماهی یکبار موهایتان را با این محلول خانگی شستشو دهید.

2. چربی موها با گلیسیرین 

گلیسیرین همان طور كه می‌تواند پوست را مرطوب كند، می‌تواند یك ماده آب‌رسان برای موهای خشك باشد. گلیسیرین می‌تواند در برابر خشكی و آسیب‌های ناشی از وسایل حالت‌دهنده داغ از موها محافظت كند. البته حواس‌تان باشد، اگر موهای فر دارید نباید در محیط‌های خیلی مرطوب از گلیسیرین استفاده كنید چون رطوبت موجود در هوا به علاوه رطوبت اضافی كه گلیسیرین جذب موها می‌كند، باعث وز شدن موها می‌شود.
شما می‌توانید برای موهای‌تان یك اسپری گلیسیرین بسازید، كافی است مقدار مساوی گلیسیرین گیاهی را با آب مخلوط كنید و در یك بطری آب‌پاش بریزید، خوب مخلوط را تكان دهید و به آن 3 قطره از اسانس رزماری یا اسطوخودوس یا روغن درخت چای اضافه كنید و بعد از حمام به موهای‌تان اسپری كنید.

3. ترکیب گلیسیرین با ژل آلوئه ورا برای جلوگیری از نازک شدن موها

ترکیب گلیسیرین با ژل آلوئه ورا نیز دیگر روش استفاده از گلیسیرین برای مو است که در درمان مشکلات مربوط به مو بسیار مؤثر می باشد. کافیست یک قاشق چای خوری گلیسیرین را با 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا مخلوط کنید و چند دقیقه پوست کف سرتان را با آن ماساژ دهید و در نهایت با آب ولرم تمیز کنید. استفاده ماهانه از این محلول خانگی به افزایش حجم موها و جلوگیری از نازک شدن آن ها کمک می کند.

4. ترکیب گلیسیرین با روغن بادام در جلوگیری از شکنندگی مو

ترکیب گلیسیرین با یکی از روغن های اسانسی مانند روغن بادام روشی قدیمی است که بسیاری از خانم ها برای مراقبت از مو روی آن حساب باز می کنند. طریقه مصرف گلیسیرین برای مو در اینجا بدین صورت است که یک قاشق غذاخوری روغن بادام را با یک قاشق چای خوری گلیسیرین مخلوط کرده و روی تمام پوست کف سر و موهایتان بمالید و بعد از چند دقیقه با آب سرد پاک کنید. از این روش درمانی ماهی یکبار برای جلوگیری از شکنندگی مو استفاده کنید.

5. ترکیب روغن نارگیل و گلیسیرین برای رشد مو

روغن نارگیل یکی از بهترین روغن های مراقبت از مو محسوب می شود که می توان آن را به صورت ترکیبی با گلیسیرین استفاده کرد. به منظور استفاده از گلیسیرین برای رشد مو کافیست حداقل یک قاشق چای خوری گلیسیرین را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کرده و روی پوست کف سرتان بمالید. سپس کمی پوست سرتان را ماساژ دهید تا گردش خون افزایش یابد. این درمان خانگی باعث افزایش رشد مو و هم چنین تقویت فولیکول های مو خواهد شد.

6. پیشگیری از خشکی و وزی مو با گلیسیرین

خشکی مو می تواند به مو آسیب بزند و موجب شکنندگی و ریزش مو بشود، اما شما می توانید از این مشکلات پیشگیری کنید. موهای شما هم درست مانند پوست تان به رطوبت نیاز دارند و گلیسیرین می تواند این کار را به خوبی انجام بدهد.
فقط کافیست کمی گلیسیرین به موهای مرطوب تان بزنید و چند دقیقه ماساژ بدهید. سپس موهای تان را مانند معمول بشویید. این کار را هفته ای 2 تا 3 بار انجام بدهید تا موهای تا نرم و درخشان بمانند. همچنین می توانید کمی گلیسرین را همراه با آب در یک بطری اسپری بریزید و هنگام مدل دادن به موها از آن استفاده کنید تا موهای تان نرم شوند و بهتر بتوانید آنها را حالت بدهید.
چربی های موجود در زیر بافت پوست نقش بسیار موثری در افزایش حجم گونه ها و پرتر نشان دادن صورت دارند اما با گذشت زمان و افزایش سن، این چربی های زیرپوستی به تدریچ کاهش پیدا می کنند و جذابیت و زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار می دهند.

ترکیب گلیسیرین و گلاب برای چاقی صورت


گلیسیرین یکی از بهترین مواد برای حفظ حالت کشسانی پوست و از بین بردن چین و چروک از روی پوست است و گلاب نقش بسیار موثری در پاکسازی صورت دارد.
زمانی که این دو ماده ی مفید با یکدیگر ترکیب شوند، تاثیری بسیار فوق العاده بر روی پوست می گذارند و باعث افزایش تولید چربی در زیر پوست می شوند و در نتیجه به چاق شدن صورت و گونه کمک بسیاری خواهند کرد. این ترکیب باعث می شود تا پوست صورت کشیده شود و گونه ها پرتر به نظر برسند.

حتما بخوانید: خواص گلاب برای پوست  انواع ماسک با ترکیب گلاب

خواص گلیسیرین برای ناخن


اگر زیاد لاک می‌زنید و ناخن‌های‌تان بیشتر اوقات زیر پوشش لاک هستند، شاید وقتی لاک را پاک می‌کنید متوجه شوید ناخن‌های‌تان در حال خشک و کدر شدن هستند. گلیسرین خاصت نرم کنندگی دارد و می‌تواند ناخن‌های‌تان را نرم و درخشان و البته تقویت کند. گلیسرین یکی از عناصر اصلی موجود در محصولات مراقبت از ناخن است.
در یک کاسه، ۲ قاشق غذاخوری گلاب را با همین مقدار پروکسید هیدروژن ۳درصد ترکیب کنید. یک قاشق غذاخوری گلیسرین را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. این ترکیب را با یک توپ پنبه‌ای به ناخن‌های‌تان بمالید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم آبکشی کنید. این کار را هفته‌ای ۲ تا ۳ بار انجام دهید.

گلیسیرین و لطافت لب ها


گلیسرین می‌تواند خشکی و ترک و پوسته شدن لب‌های‌تان را برطرف کند و با زدودن سلول‌های مرده از روی لب، به شما کمک کند تا لب‌هایی سالم و صورتی رنگ داشته باشید.
مقدار مساوی از گلیسرین و گلاب را با هم ترکیب کرده و به لب‌های‌تان بزنید. چند بار در روز این کار را انجام دهید تا لب‌های‌تان مرطوب بمانند. می توانید آبلیمو، عسل و گلیسرین را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و هر شب قبل از خواب به لب‌های‌تان بمالید تا نرم و صورتی شوند.

فواید گلیسیرین برای زخم دهان

گلیسرین می‌تواند به التیام زخم‌های دهانی یا آفت‌های دردناک کمک کند. خاصیت ضدعفونی کنندگی و التیام بخش گلیسرین باعث می‌شود با میکروب‌هایی که که علت بروز مشکل در دهان‌تان هستند مبارزه کرده و راحت‌تر بتوانید بخورید و بیاشامید. ضمنا گلیسرین می‌تواند ناحیه‌ی دردناک دهان‌تان را مرطوب نگه داشته و در نتیجه احساس ناراحتی‌تان کمتر شود.
کمی از گلیسرین را به ناحیه‌ی مورد نظر بمالید و اجازه دهید ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بماند و سپس دهان‌تان را با آب سرد آبکشی کنید. این کار را روزی ۳ تا ۴ بار انجام دهید تا زخم دهان‌تان کاملا برطرف شود.

تاثیر گلیسیرین در بهبود پسوریازیس و اگزما

آنهایی که از پسوریازیس و اگزما رنج می‌برند می‌توانند از گلیسرین برای خلاص شدن از التهاب و خارش و احساس ناراحتی ناشی از این مشکلات پوستی استفاده کنند. گلیسرین به تقویت عملکرد پوست کمک می‌کند و در نتیجه پوست بهتر می‌تواند رطوبتش را حفظ کند. همچنین گلیسرین باعث می‌شود سموم و محرک‌ها نتوانند وارد پوست شوند و مشکلات التهابی پوست، کاهش پیدا کند.
آب و گلیسرین را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنید و آن را با استفاده از یک توپ پنبه‌ای به ناحیه‌ی مورد نظر بزنید. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آبکشی کنید. این کار را روزی ۲ بار انجام دهید تا پوست کاملا التیام پیدا کند. برای پسوریازیس ناحیه‌ی پوست سر، مقادیر مساوی گلیسرین و ژل آلو‌ئه‌ورا را ترکیب کرده و قبل از حمام کردن، ۳۰ دقیقه روی پوست سر بگذارید. این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته انجام دهید.

ساختن اسپری‌های فیکساتور آرایش

اسپری‌هایی که برای فیکس کردن میکاپ صورت استفاده می‌شوند معمولا پُر از مواد شیمیایی هستند که به پوست آسیب می‌زنند. شما می‌توانید با استفاده از گلیسرین، یک اسپری خانگی برای فیکس کردن آرایش صورت‌تان درست کنید تا هم آرایش‌تان فٰرم خود را حفظ کند و هم به پوست‌تان آسیبی نرسد.
یک قاشق غذاخوری گلاب را با یک قاشق چایخوری آبلیمو و ۲ قطره گلیسرین ترکیب کنید. می‌توانید روغن یک عدد کپسول ویتامین E را هم به آن اضافه کنید. ترکیب را در یک بطری اسپری بریزید و روی صورت‌تان اسپری کنید، کمی صبر کنید و سپس آرایش کنید.

خواص بی نظیر گلیسیرین برای از بین بردن جوش و جای آن

ترکیب آب لیمو و گلیسیرین برای درمان جوش و جای جوش

گلیسیرین قدرت درمانی بالایی برای پوست دارد و به راحتی انواع جوش ها و جای آن ها را از بین می برد. اگر به دنبال راهی ساده، مؤثر و طبیعی برای درمان جوش و جای جوش هستی، می توانی به گلیسیرین اعتماد کنی. این ماده منافذ پوست را باز می کند و به آن اجازه تنفس می دهد، رطوبت پوست را حفظ و از مسدود شدن منافذ آن جلوگیری می کند.
برای درمان جوش و جای جوش 3 قاشق چایخوری آب لیمو را با 3 قطره گلیسیرین مخلوط کن و آن را روی پوست صورت خود بمال. اجازه بده این ماسک به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت روی پوست بماند؛ سپس صورت خود را با آب ولرم شست وشو بده. استفاده از این ماسک 2 بار در روز برای درمان جوش و جای جوش بسیار مفید است.
روش دیگر این است که 2 قاشق چایخوری گلاب را با یک قاشق چایخوری گلیسیرین مخلوط کنی و آن را به صورت دورانی روی پوست صورت خود ماساژ دهی. پس از 15 دقیقه صورت خود را شست وشو بده. برای درمان جوش و جای جوش می توانی هر شب قبل از خواب از این ماسک استفاده کنید.

از بین بردن جای جوش با استفاده از گلاب و گلیسیرین

بیشتر مردم از تأثیرات شگفت انگیز گلیسیرین بی اطلاعند. گلیسیرین خاصیت ترمیم کنندگی فوق العاده ای دارد و می تواند اثر به جا مانده از هر زخم یا جوشی را از بین ببرد. کافی است حداقل دو بار در روز از ماسک گلیسیرین استفاده کنید تا تمام جای جوش ها از بین بروند. خشکی پوست می تواند باعث سوزش و لایه لایه شدن پوست شود. در این حالت سلول های مرده ی پوست زیاد می شوند و با بستن منافذ پوست باعث تشدید مشکل جوش و آکنه خواهند شد. خاصیت اشباع کنندگی گلیسیرین به منافذ اجازه ی تنفس می دهد، رطوبت را حفظ می کند و انسداد منافذ را از بین می برد.
به این معنا که گلیسیرین، یکی از مهم ترین دلایل اولیه ی ایجاد جوش را (بسته شدن منافذ پوست) از بین می برد. این ماده با پُر کردن حفره ها و شیارهای کوچک سطح پوست، جلوه ای سالم و صاف به پوست می دهد. گلیسیرین علاوه بر ویژگی های متعددی که دارد می تواند با بیماری های مسری پوستی مانند آلودگی های باکتریایی، التهاب پوست و پسوریازیس مقابله کند.
می توانید در این مورد با ساختن ماسک، از گلاب هم برای درمان جای جوش کمک بگیرید. برای ساخت این ماسک دو قاشق چای خوری گلاب را با یک قاشق چای خوری گلیسیرین مخلوط کنید. سپس مخلوط را روی ناحیه ی جای جوش به صورت دایره وار ماساژ بدهید. بگذارید 15 دقیقه روی صورت تان بماند و بعد آن را بشویید.

گلیسیرین برای دور چشم

پوست ظریف اطراف چشم ها یکی از اولین محل هایی است که علایم پیری را بروز می دهد؛ چون بسیار نازک است و با افزایش سن ضعیف تر می شود. پوست این ناحیه چربی کمی دارد که با گذر زمان از بین می رود. این مسئله باعث نازک شدن پوست اطراف چشم ها و آشکار شدن رگ های خونی بنفش یا قرمز زیر آن می شود.
استفاده از گلیسیرین برای دور چشم باعث جایگزین شدن چربی از دست رفته پوست در این ناحیه می شود و با حفظ رطوبت پوست، ویژگی کشسانی را به آن بازمی گرداند و چین و چروک ها را نابود می کند.
از آنجا که گلیسیرین به طور طبیعی در پوست یافت می شود، فضاهای بین بافت هایی را که مسئول حفظ شکل پوست و نرمی آن هستند، پر می کند و به این ترتیب، چروک های پوستی را از بین می برد.
گلیسیرین به بازسازی سلول های پوست نیز کمک می کند و چرخه تجدید سلول های پوستی را به حرکت درمی آورد. این ماده، ضخامت سلول های لایه اپیدرم را نیز افزایش می دهد که منجر به کاهش تیرگی پوست در اطراف چشم ها می شود.
گلیسیرین به عنوان ماده ای طبیعی و ضد چروک، ویژگی الاستیکی را به پوست دور چشم ها بازمی گرداند و پوستی لطیف، زیبا و مرطوب را برایت به ارمغان می آورد. به همین دلیل، این ماده اغلب در فهرست مواد تشکیل دهنده محصولات زیبایی و پوست قرار دارد.

گلیسیرین خالص باعث خشکی پوست می‌شود

جالب است بدانید، گلیسیرین خالص پوست را خشك می‌كند، مثلا اگر شما در آب‌و‌ هوای خیلی خشك از گلیسیرین خالص استفاده كنید، یا تعطیلات عید به این نقاط سفر کنید، مواد موجود در گلیسیرین رطوبت را از لایه‌های عمیق پوست بیرون می‌كشد و به سطح پوست می‌آورد و در نتیجه این رطوبت با آمدن روی سطح پوست بخار می‌شود و در نهایت پوست خشك‌تر به‌جا می‌ماند.
اما در كرم‌های حاوی گلیسیرین، نوعی افزودنی اضافه می‌كنند تا آب و رطوبت از دست نرود و در نتیجه پوست، رطوبت خود را حفظ كند. اگر می‌خواهید از گلیسیرین خالص استفاده كنید بهتر است آن را با آب رقیق كنید.

عوارض جانبی گلیسیرین
دهیدراسیون پوست: دهیدراسیون پوست، باعث خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
آلرژی: واکنش های آلرژیک می تواند شامل بثورات، خارش، کهیر و قرمزی گردد.
آکنه: استفاده بیش از حد از گلیسیرین می تواند باعث ایجاد آکنه و عفونت شود.
نکات مهم
اگر پوست حساسی دارید، قبل از اینکه گلیسیرین را به صورت بزنید، با کمی گلاب ترکیبیش کنید.

به یکباره گلیسیرین زیادی به پوست‌تان نزنید چون چسبناک می‌شود.

از گلیسیرین همراه با لوسیون‌های جامد و چسبناک استفاده نکنید چون گلیسیرین خودش به تنهایی چسبناک است.

قبل از بیرون رفتن، گلیسیرین اضافی را از روی پوست بشویید تا پوست‌تان، گرد و غبار و آلودگی به خود جذب نکند.

زیباییت را حفظ کن

KEEP YOUR BEAUTY